VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Linguine met paprikareepjes en avocado
Een lekkere vegetarische pasta is ideaal op een zonnige zomerdag. Daarnaast niets mis met een klassieke pasta pesto, soms wil je echter iets origineler. Dit recept beantwoordt perfect aan die twee ideeën: de paprikareepjes zorgen voor een verfijnde smaaksensatie, terwijl de avocado er een smeuïg geheel van maakt.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de puntpaprika’s met een dunschiller. Halveer en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne slierten en laat minstens een kwartiertje marineren met wat olijfolie, de eetlepels delizia di peperoncino en een snuifje peper.
  2. Verhit een royale hoeveelheid gezouten water en breng de pasta volgens de instructies op de verpakking aan de kook.
  3. Halveer ondertussen de avocado’s en lepel het vruchtvlees er uit. Bewaar één helft voor de afwerking.
  4. Mix het vruchtvlees van de avocado’s met een scheut olijfolie, het sap van één limoen, een takje koriander en voldoende peper en zout tot een smeuïge brij.
  5. Verwarm een hoge pan zonder vetstof en schroei de pijnboompitjes tot ze kleuren. Haal ze dan uit de pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Laat warmen.
  6. Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen en plet de teentjes look. Laat even sudderen in de hete olie. Voeg dan de gemarineerde paprikareepjes toe. Laat even stoven, blus met de witte wijn en laat verdampen.
  7. Voeg de avocadopasta toe met twee eetlepels kookvocht van de pasta (die ondertussen gaar zou moeten zijn). Meng er ook de geschroeide pijnboompitjes onder en laat even warmen.
  8. Laat de pasta even uitlekken en meng onder het smeuïge sausje. Kruid indien nodig bij met peper en/of zout. Bestrooi met wat fijngehakte peterselie en werk af met enkele stukken avocado. Smakelijk!