VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Knolseldersoep
Wanneer de knolselders terug in de supermarkt liggen is de herfst aangebroken. Tot aan het begin van de lente kan je genieten van deze karaktervolle groente. In een bijzonder simpel soepje komt ze trouwens het allerbeste tot haar recht. Ontdek hier een buitengewoon simpel basisrecept.
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Pel en snipper de ui in grove stukken. Schil de knolselder en versnijd in stukjes.
  2. Verhit een ruime kookpot en fruit de ui in een klontje boter (of olie).
  3. Voeg de stukjes knolselder toe en laat even mee fruiten. Blus dan met de kippenbouillon, voeg indien nodig meer toe zodat alles voldoende onder staat.
  4. Breng aan de kook en voeg de (geschilde) aardappel toe. Laat minstens 20 minuten koken op een zacht vuur.
  5. Mix tot een fluweelzachte soep. Kruid af met peper en zout naar wens. Smakelijk!
Notities

Zoals in de inleiding werd aangegeven is dit ‘slechts’ een basisrecept. Ben je op zoek naar meer smaak? Een teentje look, prei en/of een kruidentuiltje zijn typische extra’s die erg goed passen.