Kippenworst met getomateerde boterboontjes en peterselieaardappel
Geregeld zijn we op zoek naar smakelijke receptjes die niet echt nieuw, origineel of spannend zijn. Wel willen we iets dat lekker is, niet bijzonder moeilijk om maken maar toch voor wat afwisseling zorgt. Exact wat je in dit recept zal terugvinden!
Spoel de boterboontjes en snijd de uiteindes af. Indien je met diepvriesboontjes werkt is ontdooien voldoende.
Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime portie gezouten water.
Stoof de fijngesneden sjalot in een klontje boter. Voeg, eenmaal glazig, de boontjes toe en laat even warmen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
Voeg een scheutje water toe aan de boontjes en laat met gesloten deksel een tiental minuutjes garen.
Bak ondertussen de kippenworsten in boter. Gebruik een braadpan en houd het vuur middelmatig. Draai regelmatig om totdat de worsten helemaal gebakken zijn.
Snijd de rijpe tomaten in stukjes en voeg toe aan de boontjes. Roer rustig en laat nog even verder garen.
Haal de boontjes tijdig van het vuur. De stukjes tomaat moeten zachtjes gesmolten zijn, de boontjes gaar maar nog steeds stevig en licht krokant zijn.
Giet de aardappelen af. Roer er voorzichtig een klontje boter door voor een glimmend effect en een extra zachte smaak. Kruid tot slot bij met wat peper en de fijngehakte peterselie. Smakelijk!