VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kippendijen met nieuwe patatjes (Jamie Oliver)
Het begin van de lente is een culinair feest voor liefhebbers van nieuwe aardappelen. Tot halverwege de zomer zijn er dan kraakverse patatjes die enorm veel smaak bevatten. Je kan ze met eender wat combineren en ze zijn een ware lekkernij op verschillende manieren. In dit makkelijke recept met een minimum aan ingrediënten gaat Jamie Oliver aan de slag met kippendijen, tomaatjes en verse oregano. Het resultaat is een lekkere, zomerse ovenschotel.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de patatjes indien nodig tot ze proper zijn. Kook ze beetgaar in een ruime portie gezouten water.
  2. Verwarm ondertussen je oven voor op 200°.
  3. Versnijd de kippendijen telkens in drie repen. Meng ze met een flinke scheut olijfolie, peper en zout in een ruime ovenschaal/braadslede.
  4. Verhit een braadpan en bak de stukken kip op een matig vuur tot ze rondom goudbruin zijn. Werk gerust in twee delen.
  5. Doe de gebakken stukken kip terug in de ovenschaal.
  6. Breng opnieuw een flinke hoeveelheid water aan de kook. Maak een kleine insnede in de kerstomaatjes, dompel ze even onder en verwijder dan de schil. Dit hoef je niet te doen, maar het resultaat is wel smaakvoller.
  7. Giet de gegaarde patatjes af en druk ze een klein beetje aan zodat de schil barst. Voeg samen met de (al dan niet gepelde) kerstomaatjes toe aan de ovenschaal.
  8. Doe de oreganoblaadjes in een vijzel. Overgiet met flink wat olijfolie, een scheutje balsamico-azijn en breng verder op smaak met peper en zout. Kneus tot een fijne olie.
  9. Overgiet de ovenschaal met de kruidenolie en roer grondig om. Laat ongeveer 40 minuten bakken in de oven. Heerlijk met een frisse salade (rucola!) en een glas witte wijn. Smakelijk!