VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kipfilets met rucolapesto
Een kipfilet is lekker, maar toch ook een beetje gewoon. Dat is gelukkig snel opgelost door ze te vullen. In dit recept ontdek je hoe een heerlijke rucolapesto van een simpele kipfilet een verrassende maaltijd kan maken.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de rucola, teentjes look, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas in een blender.
  2. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en mix tot een smeuïge brij. Voeg indien nodig meer olijfolie toe en breng op smaak peper/zout.
  3. Snijd de kipfilets in over de lengte. Lepel er wat pesto in en bind samen met keukentouw of prik er enkele houten stokjes door om samen te houden.
  4. Wrijf de buitenzijde van de gevulde filets in met nog wat pesto en schik ze in een ovenschaal.
  5. Bestrooi eventueel met een beetje mozzarella – niet gezond, wel lekker smeuïg – en schuif in een voorverwarmde oven (180°).
  6. Laat een half uurtje garen, tot de kipfilets helemaal gegaard zijn. Lekker met gegrilde groentjes (die je rond de filets kan schikken). Smakelijk!