VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Kipfilets met rucolapesto
Een kipfilet is lekker, maar toch ook een beetje gewoon. Dat is gelukkig snel opgelost door ze te vullen. In dit recept ontdek je hoe een heerlijke rucolapesto van een simpele kipfilet een verrassende maaltijd kan maken.
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Ovenschotel
Keuken
Belgisch
,
Mediterraan
,
Wereldkeuken
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 60 minuten
Prijs
< 6 euro
Vlees/vis/veg
Gevogelte
,
Kip
,
Vlees
Niveau
Beginner
,
Gevorderd
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediënten
4
grote kipfilets
100
gram
rucola
2
teentjes
knoflook
1
eetlepel
pijnboompitjes
50
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
50
gram
gemalen mozzarella
optioneel
olijfolie
peper en zout
Instructies
Doe de rucola, teentjes look, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas in een blender.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe en mix tot een smeuïge brij. Voeg indien nodig meer olijfolie toe en breng op smaak peper/zout.
Snijd de kipfilets in over de lengte. Lepel er wat pesto in en bind samen met keukentouw of prik er enkele houten stokjes door om samen te houden.
Wrijf de buitenzijde van de gevulde filets in met nog wat pesto en schik ze in een ovenschaal.
Bestrooi eventueel met een beetje mozzarella – niet gezond, wel lekker smeuïg – en schuif in een voorverwarmde oven (180°).
Laat een half uurtje garen, tot de kipfilets helemaal gegaard zijn. Lekker met gegrilde groentjes (die je rond de filets kan schikken). Smakelijk!