VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Kip in zoet-zure saus met paprika
Ben jij gek op afhaal-chinees maar sta je evengoed graag zelf te koken? Dan is dit recept een must-try voor jou! Het resultaat is absoluut de moeite waard, alsof je zelf in de keuken van jouw favoriete afhaal-chinees staat.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng 3 eetlepels sojasaus met één eetlepel Sherry, één ei, een flinke snuif peper, de geplette teentjes look en de maïzena. Roer goed om met een garde.
  2. Voeg de kippenblokjes toe en laat eventjes marineren. Snijd ondertussen de paprika’s en ui in grove stukken.
  3. Verhit een flinke scheut arachideolie in een ruime, hoge pan. Bak de kippenblokjes al roerend aan totdat ze kleuren en de maïzena begint uit de drogen.
  4. Blus met het ananassap. Leng aan met water tot de stukjes kip helemaal ondergedompeld zijn. Voeg de suiker toe en breng aan de kook zonder deksel. Roer regelmatig.
  5. Voeg de ketchup, azijn, nog een extra scheut sojasaus en de gehakte groene peper toe. Laat gedurende een uur inkoken en indikken op een zacht vuur zodat de kip lekker mals wordt.
  6. Voeg één kwartier voor opdienen de stukken paprika, ui en sojascheuten toe en laat meegaren.
  7. Controleer net voor het opdienen of de balans goed zit (zoet: suiker, zout: sojasaus, zuur: azijn) en werk af naar smaak. Serveer met rijst of noedels. Smakelijk!