VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)
Op zoek naar een leuk hapje dat altijd past? Feestelijk of gewoon, winter of zomer, met dit toffe en gemakkelijke borrelglaasje van Colruyt kan je alle kanten op. De frisse tartaar van appel en avocado past perfect bij de kruidige scampi.
Porties Prep Tijd
12hapjes 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
12hapjes 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de scampi volledig ontdooien en dep droog.
  2. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne stukjes. Versnijd het vruchtvlees van de avocado in even fijne stukjes.
  3. Snijd het lente-uitje in de lengte in 4 delen en snipper extra fijn.
  4. Meng de stukjes appel voorzichtig met de stukjes avocado, fijngesnipperde lente-ui en munt. Besprenkel met het limoensap, breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit een scheutje olijfolie en bak de scampi kort langs elke kant aan op een hoog vuur. Kruid met kerriepoeder, peper en zout.
  6. Lepel de tartaar van appel en avocado in smalle, hoge glaasjes en werk elk glaasje af met één gebakken scampi. Smakelijk!