VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,…) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de kabeljauwfilets met peper. Schik er een beetje rucola op en wikkel elke filet in een plakje parmaham.
  2. Snipper de rode ui en knoflook fijn. Hak de olijven in grove stukjes en snipper flink wat blaadjes basilicum en oregano fijn.
  3. Doe samen met de tomatenblokjes en de kappertjes in een ovenschaal. Kruid met peper en zout, roer goed om.
  4. Leg de stukken kabeljauw bovenop de saus. Besprenkel met een beetje olijfolie en vers citroensap.
  5. Laat 12 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
  6. Maak ondertussen slierten van de courgettes en bak ze kort aan in olijfolie. 2 à 3 minuten volstaan, werk af met peper en zout.
  7. Serveer de kabeljauwfilets met een lepel saus en de gebakken courgetteslierten. Werk af met rucola en geroosterde pijnboompitjes. Smakelijk!