VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Juliennesoep met krab en rivierkreeftjes
Wanneer het tijd is voor een feestelijk diner, mag een elegant soepje niet ontbreken. Met niet bijzonder veel moeite en verfijnde ingrediƫnten heb je zonder moeite een perfecte starter klaar. Met smaakvolle rivierkreeftjes en stukjes krab is deze eenvoudige juliennesoep absoluut het proberen waard.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de wortel, stengels selder en het preiwit in dunne, fijne reepjes van zo’n 3 centimeter lang (julienne).
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppot en stoof de julienne-groentjes kort aan.
  3. Blus met de visbouillon en water. Breng aan de kook en laat zeker 10 minuten pruttelen op een matig vuur.
  4. Klop ondertussen de room met de eidooier lichtjes op en laat het krabvlees goed uitlekken.
  5. Haal de soep net voor het opdienen van het vuur. Roer er het roommengsel onder en breng voldoende op smaak met peper en zout.
  6. Schep in elk bord voldoende soep met julienne-groentjes en werk af met wat krab, enkele rivierkreeftjes en wat bieslook. Smakelijk!