VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Hummus (Colruyt)
Hummus is niet uitzonderlijk bekend in onze gebieden, in de Turkse, Marokkaanse en Libanese keuken is deze puree van kikkererwten echter onmisbaar. Dit zuiderse hapje is lekker als dip, bijgerecht of op je boterham. Er bestaan talloze recepten, dit is er eentje van Colruyt.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de kikkererwten en laat even uitlekken. Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof.
  2. Snijd het vruchtvlees van de avocado in grove stukken. Voeg samen met alle ingrediënten in een blender (of maatbeker met mixer) en mix tot een fijne, smeuïge brij.
  3. Werk de hummus af met peper en zout naar wens, voeg eventueel nog wat olijfolie toe voor meer smeuïgheid. Smakelijk!