VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine (Colruyt)
Een lekkere ovenschotel is ideaal om voor een grotere groep te koken. Bovendien kan je het meeste werk op voorhand doen. Dit recept van Colruyt bevat flink wat Griekse invloeden zoals feta en aubergine, waardoor je flink wat variatie in je weekmenu kan brengen!
Porties Prep Tijd
4personen 40minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 40minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Fruit de gesnipperde ui en knoflook.
  2. Versnijd de courgette in schijfjes en voeg toe. Laat twee minuten bakken, kruid met peper en zout.
  3. Snij ondertussen de aubergines in hapklare blokjes, halveer de kerstomaten en laat de mozzarella uitlekken.
  4. Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime braadpan. Bak de blokjes aubergine gedurende vijf minuten aan. Kruid met peper en zout, roer regelmatig.
  5. Schep de blokjes aubergine uit de pan. Doe het gehakt in de pan en bak rul tot het goudbruin kleurt.
  6. Overgiet met de kerstomatensalsa en verkruimel het blokje groentebouillon, gevuld door ongeveer 2,5 dl water.
  7. Voeg de stukjes aubergine terug toe, samen met de pasta en Italiaanse kruiden. Dek af en laat 10 minuten (of tot de pasta gaar is) sudderen. Roer regelmatig.
  8. Stort het gehaktmengsel uit in een ruime ovenschaal. Verkruimel er de blok feta over, bedek met de aangebakken schijfjes courgette, gehalveerde kerstomaatjes en de mozzarella (in stukjes versneden).
  9. Laat de ovenschotel 10 minuten in een voorverwarmde oven (200°) warmen. Smakelijk!
Notities

Maak je de ovenschotel op voorhand? Zet dan kort voor het opdienen in de oven en laat 20 tot 30 minuten warmen.