VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (15 votes cast)
Goulash
Wat stoofvlees is voor Belgiƫ, is goulash voor Hongarije. Deze ingedikte vleesstoofpot is heel populair in Oost-Europa en bestaat in flink wat varianten. Er bestaan dan ook talloze familierecepten die al generaties meegaan. De basis is echter eenvoudig: rundsvlees, paprika, tomaten, vleesbouillon en voldoende gaartijd. Perfect om van te smullen op gure dagen.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Laat de stukjes vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met voldoende peper en zout. Versnijd de paprika in hapklare, ietwat grove, stukken.
  2. Verhit een ruime stoofpot. Smelt er een flinke klont boter in en schroei de stukjes vlees aan. Werk in delen, haal de stukken aangebakken vlees telkens uit de pan en zet opzij.
  3. Doe een beetje verse boter in de pot en verlaag het vuur. Fruit de gesnipperde uien en look met de stukjes paprika.
  4. Voeg de stukken vlees terug toe. Roer er de tomatenpuree onder en laat even inkoken.
  5. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de tomatenblokjes toe en zet onder met rundsbouillon.
  6. Kruid het stoofpotje met voldoende paprikapoeder, wat gemalen komijn (of karwei) en de blaadjes laurier. Dek af en laat 2 uur sudderen op een heel zacht vuur. Heb je een slowcooker? Laat dan 4 uur op de hoge of 6 uur op de zachte stand garen.
  7. Werk net voor het opdienen af met peper/zout (indien nodig) en vers gesnipperde peterselie. Heerlijk met pasta, rijst, puree,… Smakelijk!