VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
Gevulde paprika (met linzen en champignons)
Deze lekkere gevulde paprika’s uit de oven zijn de perfecte gezonde hap tijdens koudere dagen.
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Was en snij de champignons in stukjes. Kook ze op een hoog vuur met een scheut olijfolie en een snuifje salie tot ze een beetje bruin zijn. Zet de champignons even opzij.
  2. Snij de uien en look in kleine stukjes en bak ze in de pan tot ze lichtbruin bakken. Voeg ook de linzen toe en kook ze tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de champignons toe aan de ajuinen en linzen en meng goed. Zet het vuur af en meng de feta erdoor. De kaas zal zacht smelten door de resterende warmte.
  4. Snij ondertussen de paprika’s in twee en verwarm de oven op 190 graden. Smeer de paprikahelften lichtjes in met olie en laat ze ongeveer 10 minuten in de oven staan tot ze licht goudbruin zijn.
  5. Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met het vegetarische mengsel. Sprenkel een beetje limoensap over de paprika’s en voeg de mozzarella toe bovenop het mengsel. Plaats alles terug in de oven voor nog eens 10-15 minuten tot de mozzarella volledig gesmolten is en licht goud kleurt.
  6. Laat de paprika’s een beetje afkoelen. Smakelijk!