VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Gevulde courgette met gehakt
Een groente uithollen en vullen met een lekkere bereiding is een ideale manier om op een verrassende manier extra groentjes op tafel te toveren. Een simpel voorbeeld dat altijd smaakt: courgettes gevuld met gehakt. Ontdek in dit recept een extra smaakvolle variant, met extra veel smaak en enkele Mexicaanse accentjes.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Fruit de gesnipperde ui met de geplette knoflook.
  2. Roer het tomatenconcentraat door de gefruite ui en laat even zweten. Breng op smaak met een snuifje komijn, voldoende oregano en een mespuntje cayennepeper.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul op een matig vuur.
  4. Snipper ondertussen de puntpaprika in fijne stukjes. Voeg samen met de uitgelekte maïskorrels toe.
  5. Werk het gehakt af met peper en zout naar wens. Voeg eventueel een scheutje water toe en laat nog even rustig pruttelen.
  6. Halveer ondertussen de courgettes en lepel de zaadlijsten er zorgvuldig uit. Verwarm aansluitend de oven voor op 160°.
  7. Vul de courgettes met het gehakt en schik ze in een ruime ovenschaal. Bestrooi met gemalen kaas en laat ongeveer 30 minuten bakken.
  8. De gevulde courgettes zijn klaar eenmaal het vruchtvlees gaar is maar nog wat beet heeft en de kaas mooi goudbruin en gesmolten is. Zet naar het einde toe eventueel ook de grill op.
  9. Serveer de courgettes vers uit de oven bestrooid met vers gesnipperde basilicum. Lekker met rijst, pasta of brood. Smakelijk!