Halloumi is een traditionele, ongerijpte geitenkaas uit Cyprus die recentelijk heel populair werd. De kaas heeft immers de uitzonderlijke eigenschap niet te smelten, waardoor het een perfecte en smaakvolle vleesvervanger is. In de oven, op de grill, in stukjes,… deze uitzonderlijke kaas is heel veelzijdig. Dit recept is een prima kennismaking met het mediterraanse product: de smakelijke en kruidige couscous levert je een zonnige en eenvoudige vegetarische schotel om duimen en vingers bij af te lekken op!
Breng de bouillon aan de kook. Het kan geen kwaad om wat meer te voorzien.
Versnijd de broccoli tot hapklare roosjes. Snijd de stelen in plakjes, gooi die zeker niet weg.
Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Laat de stukken broccoli een 6-tal minuten pruttelen, voeg dan de erwten toe en laat nog 2 minuten koken.
Giet af, laat schrikken met koud water zodat de groentjes fris, knapperig en groen blijven. Zet opzij.
Meng de couscous met de kruiden en de hete bouillon. Zorg er voor dat de couscous net onderstaat. Dek af en laat vijf minuten rusten.
Verhit een grill-pan met een anti-aanbaklaag. Snijd de halloumi in gelijke plakken van één tot twee centimeter dik. Schroei de plakken kaas langs elke kant gedurende twee minuten.
Meng de geblancheerde stukken broccoli en suikererwten met de gehalveerde kerstomaten onder de hete couscous. Fris op met het limoensap en een scheutje olijfolie. Controleer tot slot of meer kruiding nodig is.
Serveer meteen door op elk bord een flinke schep couscous te lepelen en daarop de net gegrilde halloumi. Bestrooi met de gehakte koriander. Smakelijk!