VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Gegrilde ananas
Als je na het barbecueën nog zin hebt in een dessertje, is het altijd een goed idee om het vuur wat langer warm te houden. Zo kan je een verrassend lekker en eenvoudig nagerecht klaarmaken door iets zoets te grillen. De absolute klassieker? Ananas!
Gerecht
Barbecue (BBQ)
,
Dessert
Keuken
Afrikaans
,
Belgisch
,
Wereldkeuken
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 2 euro
,
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Veganistisch
,
Vegetarisch
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
10
minuten
1
uur
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
10
minuten
1
uur
Ingrediënten
1
ananas
niet te rijp
2
eetlepels
esdoornsiroop
2
eetlepels
vers limoensap
Instructies
Versnijd de ananas in lange partjes.
Overgiet in een schaal met esdoornsiroop en limoensap. Laat een uurtje marineren in de koelkast, roer nu en dan om.
Grill de stukken ananas op de barbecue tot ze mooi gekleurd en gekarameliseerd zijn. Lekker met ijs, slagroom, of gewoon zo. Smakelijk!