Halloumi verovert heel wat huishoudens. Deze smaakvolle Cypriotische kaas heeft een erg stevige structuur, waardoor je de kaas kan bakken en grillen. Perfect om eens vegetarisch te koken. In dit recept zorgen spinazie en bloemkool met enkele exotische smaakmakers voor een heerlijke combinatie.
Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Bak de bloemkoolroosjes gedurende 15 minuutjes aan, tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal de gebakken roosjes uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Voeg een beetje verse olie toe aan de hete pan en bak de stukjes halloumi kort aan tot ze ook een mooi goudbruin kleurtje hebben. Haal ze uit de pan en laat net als de bloemkoolroosjes rusten op een stukje keukenpapier.
Fruit de stukjes ui met de geraspte knoflook en gember in de pan op een zacht vuur.
Voeg na enkele minuten het kerriepoeder en de kurkuma toe. Roer goed om en laat even bakken.
Voeg de stukjes bloemkool terug toe en vul aan met 200 ml water. Laat heel even koken. Voeg dan de spinazieblaadjes en gebakken stukjes halloumi toe. Roer om en haal van het vuur.
Werk naar smaak af met nog wat zout. Serveer met brood en/of yoghurt. Smakelijk!