Met couscous is het altijd plezierig koken, het is immers in een wip klaar waardoor je alle aandacht kan steken in een heerlijke, bijpassende saus. Dit recept haalt de spreekwijzelijke mosterd vanzelfsprekend in de formidabel rijke mediterraanse keuken. Boordevol smaak!
Verhit een royale hoeveelheid olijfolie in een ruime (en hoge) braadpan met deksel. Schroei de stukken kip tot ze goudbruin zijn en kruid met peper/zout.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Roer om en laat glazig worden op een matig vuur.
Voeg de geraspte gember en alle kruiden toe (kurkuma, saffraan, oregano, cayennepeper, paprikapoeder en enkele komijnzaadjes). Je kan vanzelfsprekend zelf de smaakaccenten bepalen. Let evenwel op met saffraan (duur!), cayenne (pittig!) en komijn (overheerst snel).
Voeg de tomaten met de bouillon toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de rode paprika in fijne blokjes.
Meng, eenmaal de tomatensaus kookt, de stukjes kikkererwt en rode paprika onder de saus. Laat, met deksel, minstens een kwartier stoven zodat alle smaken vrijkomen en de kip lekker mals kan worden. Roer regelmatig.
Werk de saus af met wat vers citroensap en (indien nodig) peper, zout of één van de andere kruiden. Laat eventueel nog wat indikken zonder deksel indien te loperig.
Gaar de couscous volgens de instructies op de verpakking in gezouten water (of met een beetje kippenbouillon).
Schep in elk bord wat couscous, lepel daar wat stukjes kip met voldoende saus over en werk af met enkele frisse blaadjes rucola. Smakelijk!