VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Couscous Merguez
Wat wereldkeuken op tafel toveren is heus geen lastige opdrachten. Met de juiste ingrediënten – die je in elke supermarkt kan kopen – waan je je zo in een ander land. Dit gerecht neemt je mee naar Marokko met een heerlijke, maar makkelijke, bereiding van smeuïge couscous en pittige merguez.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm wat olijfolie in een ruime pan. Bak de merguez-worstjes op een middelmatig vuur. Zorg dat ze nog sappig en zeker niet doorbakken zijn. Haal ze uit de pan en houd warm.
  2. Doe wat verse olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui met het teentje look. Voeg ook de stukjes wortel en courgette toe. Laat enkele minuten garen en voeg wat peper en zout toe.
  3. Verwarm ondertussen de kippenbouillon. Couscous heeft meestal slechts één minuutje in kokend water (met zout of bouillon) nodig, zorg dus voor een goede timing.
  4. Doe de couscous in een ruime schotel en voeg zachtjes wat hete bouillon toe. Roer goed om en blijf bouillon toevoegen tot de couscous de ideale smeuïgheid heeft bereikt. Voeg ook een enkele druppels olie of een klein klontje boter toe om het klonteren tegen te gaan.
  5. Voeg de couscous toe aan de groentjes. Snijd de merguez-worstjes in stukken en doe ze ook in de pan. Laat het geheel nog een drietal minuutjes samen bakken op een zacht vuur. Voeg eventueel nog wat bouillon toe indien te droog. Werk af met nog wat peper, zout en ras-el-hanout. Smakelijk!
Notities

Indien je voor het eerst met ras-el-hanout werkt: let op. Deze kruidige mengeling kan erg sterk smaken en snel overheersen.