VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Courgetterolletjes met gedroogde ham en ricotta
Lekkere hapjes zijn niet te versmaden. Denk maar aan zalige Spaanse tapa’s: verfijnd, gevarieerd en altijd lekker. Deze courgetterolletjes passen perfect binnen die beschrijving.
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Een mandoline is aangewezen, een dunschiller kan eventueel ook. De binnenste kern (zaadlijsten) kan je niet gebruiken.
  2. Bestrooi de plakjes courgette met olijfolie, een beetje peper en zout. Schroei ze kort maar krachtig op een barbecue of in een hete grillpan.
  3. Laat de plakjes courgette afkoelen op een stukje keukenpapier.
  4. Bestrijk elk plakje gegrilde courgette met ricotta. Leg daar een, ongeveer even breed en even lang, stuk serranoham om. Rol voorzichtig op en houd eventueel samen met een tandenprikker.
  5. Serveer deze originele tapa koud. Lekker met een glaasje witte wijn of rosé. Smakelijk!
Notities

Een leuke tip: je kan de serranoham ook vervangen door gerookte zalm. Let er dan wel op dat de plakjes zalm voldoende dun zijn.