VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Chocolade-banaancake
Aan een zelfgemaakte cake met chocolade kan niemand weerstaan, zeker met banaan erbij. Jammer dat zo’n cake erg zwaar valt. Al kan je dat probleem behoorlijk goed oplossen door geen boter maar olie te gebruiken. Gezond kunnen we dit recept niet noemen, maar het is zeker en vast een stap in de goede richting. Bovendien kan nu en dan zondigen helemaal geen kwaad!
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180°.
  2. Prak de bananen met een vork tot puree, bewaar één banaan voor de afwerking.
  3. Breek de chocolade in stukjes en doe samen met het cacaopoeder in een kom. Overgiet met het kokende water. Laat al roerend smelten.
  4. Voeg de geprakte bananen, het ei, suiker, gezeefde bloem, zonnebloemolie en gehakte walnoten toe. Roer grondig om tot een homogeen beslag.
  5. Besmeer een cakevorm in met een beetje boter (of een plantaardige vetstof naar wens) en bestuif met bloem.
  6. Stort het beslag uit in de bakvorm. Snijd de resterende banaan in de lengte door en halveer. Beleg de bovenkant van de cake met deze stukjes.
  7. Laat de cake minstens één uur bakken, tot ze vanbinnen helemaal gaar is (controleer met een priem). Laat daarna afkoelen op een rooster. Smakelijk!
Notities

Tip: deze cake is extra lekker wanneer ze nog een beetje warm is. Let er in dat geval echter op dat je ze niet helemaal stuk snijdt/trekt.