VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Cappelletti in tomatensaus
Wanneer het eten snel op tafel getoverd moet worden, is Cappelletti een leuk idee. Deze gevulde pasta’s hebben niet veel meer dan een sausje nodig om een volwaardige maaltijd te vormen. Italiaanse comfort food van de bovenste plank!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  2. Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Stoof aan in een flinke scheut olijfolie.
  3. Kruid met een mespuntje chilipoeder en een flinke lepel gedroogde oregano. Voeg aansluitend de kwartjes champignon toe en laat even aanbakken.
  4. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  5. Voeg de maïs en tomatenblokjes toe. Laat op een zacht vuur pruttelen.
  6. Giet de gegaarde pasta af en roer onder de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus losser te maken. Werk tot slot af met peper en zout.
  7. Bestrooi net voor het opdienen met verse basilicum en een beetje gemalen kaas. Smakelijk!