VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Cappelletti in tomatensaus
Wanneer het eten snel op tafel getoverd moet worden, is Cappelletti een leuk idee. Deze gevulde pasta’s hebben niet veel meer dan een sausje nodig om een volwaardige maaltijd te vormen. Italiaanse comfort food van de bovenste plank!
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Pasta
Keuken
Italiaans
,
Mediterraan
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
,
Vlees
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
400
gram
Cappelletti
gevuld met vlees, ricotta,…
1
ui
2
teentjes
knoflook
1
mespunt
chilipoeder
oregano
gedroogd
250
gram
Parijse champignons
in kwartjes
1
glas
witte wijn
800
gram
tomatenblokjes
blik
200
gram
maïs
blik, uitgelekt
olijfolie
peper en zout
1
bosje
basilicum
100
gram
gemalen kaas
Instructies
Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Stoof aan in een flinke scheut olijfolie.
Kruid met een mespuntje chilipoeder en een flinke lepel gedroogde oregano. Voeg aansluitend de kwartjes champignon toe en laat even aanbakken.
Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
Voeg de maïs en tomatenblokjes toe. Laat op een zacht vuur pruttelen.
Giet de gegaarde pasta af en roer onder de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus losser te maken. Werk tot slot af met peper en zout.
Bestrooi net voor het opdienen met verse basilicum en een beetje gemalen kaas. Smakelijk!