VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de asperges en snijd de harde onderkanten af.
  2. Doe de geschilde asperges in een ruime kookpot, gevuld met water en een snuifje zout. Breng aan de kook.
  3. Laat de asperges nog één minuut doorkoken en haal dan van het vuur. Laat rusten in het warme kookvocht.
  4. Fruit de gesnipperde sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg daarna de geplette knoflook toe.
  5. Haal ondertussen de harde steeltjes uit de waterkers en hak grof. Bewaar enkele takjes ter versiering.
  6. Blus de gestoofde sjalot met de rijstdrink. Breng op smaak met een snuifje kurkuma en de Parmezaanse kaas. Verfris daarna met wat zeste en sap van de limoen.
  7. Voeg de gehakte waterkers toe en laat het sausje even doorkoken. Werk af met peper en zout.
  8. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Bak de Sint-Jakobsvruchten één minuut langs elke kant. Kruid met peper en zout.
  9. Mix de saus fijn en verdeel over diepe borden. Snijd de asperges in hapklare stukken en verdeel samen met de Sint-Jakobsvruchten over de borden. Versier met waterkers. Smakelijk!