VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 5.0/
5
(1 vote cast)
Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.
Gerecht
Dessert
,
Snack
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Feestelijk
,
Kinderfeestje
,
Speciale gelegenheid
,
Voor elke dag
Totale tijd
Tijd genoeg
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
1
uur
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
1
uur
Ingrediënten
200
gram
boter
200
gram
Suiker
1
zakje
Vanillesuiker
4
eieren
200
gram
zelfrijzende bloem
1
snuifje
zout
1
appel
50
gram
rozijnen
boter
Instructies
Verwarm je oven voor op 175°. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Meng de boter met de suiker, vanillesuiker en snuifje zout.
Voeg de eieren één voor één toe, roer goed. Voeg daarna de bloem stelselmatig toe, blijf goed mengen/mixen tot een homogeen beslag.
Schil de appel en snijd in hapklare blokjes. Meng samen met de rozijnen door het beslag.
Stort uit in een ingevette bakvorm. Laat een uurtje bakken tot de cake helemaal gegaard is.