VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 4.0/
5
(1 vote cast)
Zalmmousse (Colruyt)
Een geslaagde aperitief betekent lekkere en originele hapjes. Dat kan ook met vis, zoals dit eenvoudige maar buitengewoon lekkere recept van Colruyt bewijst.
Gerecht
Aperitiefhapje
,
Brood
,
Tapas
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Feestelijk
,
Kerstmis
,
Romantisch
,
Speciale gelegenheid
,
Valentijn
,
Verjaardag
Totale tijd
< 15 minuten
Prijs
< 6 euro
Vlees/vis/veg
Vis
Chef kok
Colruyt
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Ingrediënten
200
gram
wilde rode zalm (blik)
uitgelekt
1
sjalot
2
eetlepels
zure room
2
eetlepels
kleine augurken
1
bosje
platte peterselie
100
gram
preischeuten
peper en zout
Instructies
Pel de sjalot en snipper met de peterselie erg fijn. Snijd ook de augurkjes in fijne stukjes.
Mix de zalm met de zure room tot een smeuïge massa in een blender. Voeg de gesnipperde sjalot, peterselie en augurkjes toe.
Meng de mousse goed en breng naar wens op smaak met peper en zout.
Serveer in een kommetje met stukjes brood/soepstengels er naast, of smeer op voorhand al op toastjes. Versier tot slot met de preischeuten. Smakelijk!