VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Yoghurttrifle met mango
Een trifle is een leuk dessert dat oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt. Het principe is eenvoudig: je vult een grote kom om individuele glaasjes met enkele lagen lekkers. Je kan er dan ook eindeloos mee variëren. Dit recept werkt bijvoorbeeld met frisse yoghurt, die heerlijk wordt aangevuld met mango, munt en knapperige koekjes. Zo klaar en het presenteert geweldig!
Porties Prep Tijd
2glaasjes 10minuten
Porties Prep Tijd
2glaasjes 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breek de koekjes tot een fijne crumble. Bedek er de bodem van elk glaasje mee
  2. Schil de mango en versnijd in fijne stukjes. Bedek het laagje koekjes met wat mango.
  3. Snipper de muntblaadjes fijn, bewaar er enkelen voor de afwerking. Bestrooi de stukjes mango met een beetje gesnipperde munt.
  4. Lepel een laagje yoghurt op de mango (of gebruik een spuitzak).
  5. Herhaal hetzelfde patroon: een laagje gekruimelde koekjes, wat stukjes mango en enkele snippers munt. Werk wederom af met een laag yoghurt.
  6. Herhaal indien nodig of mogelijk (afhankelijk van de glaasjes die je gebruikt) nog één keer. Werk de laatste laag yoghurt af met nog een paar stukjes mango en munt.
  7. Versier net voor het opdienen met enkele blaadjes munt en één of twee volledige koekjes. Smakelijk!
Notities

Indien je geen kletskoppen kan vinden (een typisch koekje uit België, voornamelijk West-Vlaanderen) kan je ook speculaas gebruiken.