VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (31 votes cast)
Verse slagroom
Slagroom kan je heel makkelijk en zonder veel moeite zelf maken. Nog nooit geprobeerd of twijfel je aan de juiste methode? Dit recept helpt je graag op weg.
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Giet de room, vers uit de koelkast (!), in een hoge kom.
  2. Zet de mixer in de room, voeg de suiker toe en begin meteen op hoge snelheid te kloppen.
  3. Blijf mixen tot de room bijna helemaal stijf is geworden. Werk dan op zachte snelheid (of manueel) of tot de consistentie perfect is.
Notities

Tip: klop de room niet te hard of te lang op, dan kan de room gaan schiften. Je hebt dan in feite boter gemaakt, wat niet meer te herstellen is. Let ook op met slagroom kloppen op warme dagen, dan zal de room nog sneller schiften. Tot slot kan je ook altijd wat vanillesuiker toevoegen, bijzonder lekker!