VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Tomatenpassata
Zin om meer te doen in de keuken dan kant-en-klare blikjes en potjes opendoen? Dan is dit recept geknipt voor jou! Tomatenpassata is de vanzelfsprekende basis voor allerlei bereidingen met tomatensaus en heel erg makkelijk zelf klaar te maken. Het resultaat is bovendien stukken lekkerder dan wat je in de winkel koopt.
Porties Prep Tijd
1liter 10minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
1liter 10minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd in grove stukken. Verwijder eventueel eerst de pel van de tomaten voor een nog fijner resultaat.
  2. Doe de stukken tomaat met al het sap (laat zo weinig mogelijk verloren gaan) in een ruime pot.
  3. Breng de stukken tomaat zachtjes aan de kook, roer regelmatig.
  4. Laat minstens een uur pruttelen tot een smeuïge saus. Laat indikken naar wens, passata mag al wat steviger zijn.
  5. Mix de saus fijn. Je kan de saus daarna ook zeven voor een extra-fijn resultaat.
  6. Je kan de saus nu gebruiken als basis voor allerlei bereidingen. Kruiden is daarom niet nodig. Je kan de saus invriezen of in bokalen doen. Draai er deksels op terwijl de saus nog warm is, dan trekt de saus zich vacuüm en kan je de bokalen gewoon op kamertemperatuur bewaren.
  7. Mag het iets smaakvoller zijn? Stoof dan eerst grof gesnipperde uien, eventueel met enkele teentjes look in een scheutje olijfolie. Je kan het basisrecept daarnaast altijd aanvullen met verse kruiden zoals basilicum of oregano. Veel kookplezier!