VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Thaise kip (slowcooker)
De veelzijdigheid van kip is eindeloos. Wil je graag wat meer variatie op tafel toveren is een exotischer gerecht erg geschikt. In dit recept voor slowcookers krijgt de kip alle tijd van de wereld om te garen met een aantal typische smaken uit Thailand. Het ingrediƫntenlijstje is niet kort, maar het malse en sappige resultaat zal je verbazen!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
5uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
5uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Meng de kokosmelk met de kippenfond en rode currypasta in de slowcooker.
  2. Breng verder op smaak met gember, knoflook, komijn, koriander en een snuifje zout. Roer goed om.
  3. Voeg de kippenfilets toe aan de saus. Laat even rusten en versnijd ondertussen de groentes.
  4. Versnijd de ui en paprika in reepjes, de wortelen in stukjes. Voeg samen met de stengels citroengras toe aan de saus.
  5. Laat de kipfilets 4 tot 5 uur garen op de lage stand.
  6. Haal de kipfilets na de gaartijd uit de slowcooker en zet even opzij. De stengels citroengras mogen in de vuilnisbak.
  7. Houd de saus warm en roer er vissaus, pindakaas en een flinke scheut vers limoensap door. Voeg naar smaak extra zout en/of peper toe.
  8. Scheur de kippenfilets in stukken en voeg terug toe aan de saus. Werk net voor het opdienen af met vers gesnipperde lente-ui, koriander en fijngehakte pindanoten.
  9. Serveer met rijst en gestoomde groentjes naar wens. Smakelijk!