VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Tagliatelle met scampi en zalm
De verfijnde smaken van zalm en scampi laten zich uitstekend combineren met een eenvoudige, zachte pastabereiding. Aangevuld met malse broccoliroosjes en erwtjes in een simpel roomsausje levert dat een piekfijn maar kinderlijk eenvoudig gerecht op dat barst van smaak.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd de broccoli in fijne roosjes. Kook beetgaar in gezouten water.
  2. Haal de broccoliroosjes tijdig uit het kookvocht en houd warm. Giet het kookvocht niet weg maar gaar er de pasta in volgens de instructies op de verpakking.
  3. Smelt een klontje boter in een ruime, hoge pan. Bak de scampi kort langs elke kant aan tot ze net gaar zijn. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en houd warm.
  4. Fruit in dezelfde pan de gesnipperde sjalot en geplette knoflook. Bind de tijm en oregano samen tot een kruidentuiltje en voeg toe.
  5. Overgiet met witte wijn en laat het merendeel van het vocht verdampen. Vul dan aan met de room en breng aan de kook.
  6. Laat het sausje zachtjes pruttelen tot het de gewenste dikte bereikt heeft. Kruid af met een snuifje gerookt paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout.
  7. Voeg kort voor het serveren de diepgevroren erwtjes toe aan de roomsaus en laat nog even doorkoken.
  8. Roer net voor het opdienen ook de broccoli en pasta door de saus. Laat dan nog kort warmen.
  9. Versnijd ondertussen de gerookte zalmhaas in reepjes en schik ze net voor het opdienen op de pasta. Lekker met een glaasje witte wijn of schuimwijn. Smakelijk!