VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Struisvogelsteak met pittige roomsaus en boontjes
Struisvogel is geen veelvoorkomende keuze op onze tafel. Het ietwat exotische vlees heeft nochtans een heerlijke en rijke smaak. Om dit verfijnde stukje vlees perfect tot zijn recht te doen komen, volstaat een royale maar simpele saus en eenvoudige garnituur.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de steaks op kamertemperatuur komen en kruid met peper en (bij voorkeur grof) zout.
  2. Kuis de boontjes door de eindjes weg te snijden. Halveer (te) lange bonen. Spoel grondig.
  3. Smelt een klontje boter in een steelpan. Fruit één sjalot (extra fijngesnipperd) op een matig vuur. Voeg dan de peperbolletjes toe en laat even warmen.
  4. Voeg een stevige scheut cognac toe en laat inkoken. Verlaag het vuur en voeg dan de room met de mosterd toe. Laat op een zacht vuur rustig inkoken.
  5. Smelt ondertussen opnieuw wat boter in een kookpot en fruit wederom een fijngesnipperde sjalot. Voeg, eenmaal glazig, de boontjes toe en laat afgedekt even garen met een scheut water.
  6. Laat de boontjes een kleine 10 minuten garen op een zacht vuur en kruid met peper en zout.
  7. Verhit ondertussen voldoende boter in een grillpan. Bak de gekruide steaks langs beide kanten aan gedurende een handvol minuten. Struisvogel eet je bij voorkeur saignant. Het vlees behoudt sowieso een rode(re) kleur en moet mals zijn.
  8. Laat het vlees even rusten in de pan, af het vuur en onder een stukje aluminiumfolie. Werk ondertussen de ingekookte saus af met een weinig cayennepeper, peper en zout. Controleer daarnaast of de boontjes beetgaar zijn.
  9. Snijd de steaks in dikke plakken en serveer met een flinke lepel saus, wat boontjes en frietjes/kroketjes/… (naar wens). Smakelijk!