VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Stoemp
Nog nooit zelf ‘stoemp’ (ofwel aardappelpuree) gemaakt? Geen idee wat de ideale bereiding precies is? Geen stress, met dit recept lukt jouw stoemp altijd!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid water.
  2. Giet de aardappelen, eenmaal goed gegaard, af. Stamp fijn met een pureestamper (met de textuur kan je afwisselen voor beperkt of net veel te stampen).
  3. Voeg een klontje boter, de eidooier en een scheutje melk toe. Breng daarnaast op smaak met voldoende zout, peper en nootmuskaat. Smakelijk!
Notities

Een echte stoemp is nooit afgemeten perfect. Je kan naar smaak variëren en aanpassen, zo zijn het klontje boter en de eidooier lekker maar niet noodzakelijk. Ook met de hoeveelheid melk kan je naar wens variëren. Graag een groente-stoemp? Gaar de gekozen groente(s) gewoon mee met de stukken aardappel.