VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Schuimpjes
Zoetekauwen die graag koken weten maar al te goed dat lekkere dessertjes werk en concentratie vragen. De ingrediënten moeten juist zijn, de baktijd moet kloppen, niet te zoet, niet te zwaar,… Kijk je daarom op tegen een zoete afsluiter van een geslaagd etentje? Dit recept biedt je de perfecte oplossing: schuimpjes! Uiterst eenvoudig en heerlijk bij een kopje koffie!
Porties Prep Tijd
1bakplaat schuimpjes 15minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
1bakplaat schuimpjes 15minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Start met je oven te verwarmen op 90° (schuimpjes bak je niet, je droogt ze uit).
  2. Start met de eiwitten stijf te kloppen. Voeg eenmaal ze al wat stevig geworden zijn beide suikers (al kloppend) toe.
  3. Blijf de eiwitten stijfkloppen tot het een stevige massa geworden is. Wanneer je de mixer uit het beslag haalt, moet het in pieken blijven staan.
  4. Leg een blad bakpapier op een ovenschaal. Maak mooie schuimpjes met behulp van een spuitzak of koffielepel.
  5. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven (90°) en laat anderhalf tot twee uur drogen. Controleer of het eiwit voldoende gedroogd is en laat dan afkoelen in de oven. Smakelijk!
Notities

Weetje: schuimpjes worden ook wel eens meringues genoemd. Helemaal identiek is de betekenis echter niet, een meringue is een groter exemplaar (doorgaans in een mooie vorm gespoten). Dat neemt vanzelfsprekend niet weg dat je met dit recept net zo goed meringues kan maken. Daarnaast kan je met dit recept flink wat variëren door  andere suikers of kleurstof te gebruiken.