VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Saltimbocca alla Romana (Jamie Oliver)
Het succesverhaal van de Italiaanse keuken zit volgens heel wat mensen in de vrijwel unieke balans tussen weinig ingrediĆ«nten en toch erg veel smaak. Jamie Oliver presenteert je in dit recept zijn versie van zo’n ultieme klassieker uit Rome: kalfslapjes omwikkeld met rauwe ham, gesmoord in (witte) wijn en op smaak gebracht met salie. Heerlijk!
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Bedek de kalfslapjes met keukenfolie en klop ze (indien nodig) platter met een vleeshamer of je vuist.
  2. Kruid de lapjes met peper (zout hoeft niet, daar zorgt de rauwe ham voor).
  3. Wikkel elk kalfslapje in met 2 twee plakjes rauwe ham. Zorg dat er aan elke kant een blaadje salie tussen zit.
  4. Verhit een braadpan. Smelt er een klontje boter in en voeg een scheut olijfolie toe.
  5. Schroei de ingepakte kalfslapjes aan (een tweetal minuten per kant volstaat) tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en houd warm.
  6. Voeg een vers klontje boter toe aan de pan en overgiet met een flinke scheut Marsala (Italiaanse kruidenwijn). Laat nog heel even pruttelen tot een gladde saus.
  7. Serveer de saltimbocca met een flinke lepel saus en een partje citroen. Lekker met pasta, polenta, gebakken patatjes, een frisse salade,… Smakelijk!
Notities

Wist je dat ‘saltimbocca’ letterlijk ‘spring in je mond’ betekent? Een beter bewijs dat dit een fantastisch lekker gerecht is bestaat er uiteraard niet.