Porties | Prep Tijd |
4personen | 1uur |
Kook Tijd |
15minuten |
|
|
Er zijn van die dingen die typisch bij de herfst horen. Zo begin je weer met energieprijzen vergelijken om te kijken of je kunt besparen nu je in de herfstmaanden meer tijd binnenshuis doorbrengt en meer energie verbruikt. Kastanjes horen ook echt bij de herfst. En in tegenstelling tot de bekende paardenkastanje, die erg bitter smaakt, is de tamme variant een heel smakelijk ingrediënt. Je kunt tamme kastanjes simpelweg poffen of er een heerlijke kastanjetaart mee maken. En deze vegetarische soep is ook ontzettend lekker!
Je kunt kastanjes gaan rapen in het bos, maar officieel mag dit niet. Boswachters willen echter nog weleens een oogje dichtknijpen als de kastanjes voor eigen gebruik zijn, vertelde een woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos vorig jaar aan Radio 2. Natuurlijk kun je ook kastanjes kopen bij de groentewinkel of in een supermarkt met een uitgebreid assortiment. En de voorbereidingstijd kun je aanzienlijk verkorten als je gepelde exemplaren koopt.