VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 3.2/
5
(5 votes cast)
Roerei met tuinkruiden en toast
Geen betere lunch dan een roereitje. Zo klaar, lekker en op allerlei manieren af te werken. In dit recept werken we met tuinkruiden en een stukje toast als afwerking.
Gerecht
Brood
,
Lunch
,
ontbijt
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 15 minuten
Prijs
< 2 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Niveau
Beginner
Porties
1
persoon
Kook Tijd
10
minuten
Porties
1
persoon
Kook Tijd
10
minuten
Ingrediƫnten
2
eieren
1
handjevol
verse bieslook
4
roosjes
verse peterselie
1
kleine sjalot
1
toastboterham
peper en zout
1
handvol
kerstomaatjes
1
klontje
boter
Instructies
Hak alle kruiden extra fijn. Pel de sjalot en snijd fijn.
Smelt een klontje boter in een pan. Fruit de sjalot. Breek vervolgens de eieren in de pan en voeg onmiddellijk de gehakte kruiden toe.
Roerbak de eieren tot alles net gestold is. Neem de pan van het vuur en kruid de eieren af met peper en zout.
Grill de toastboterham in een broodrooster. Leg warm op een bordje en giet er het roerei over. Werk af met enkele kerstomaten. Smakelijk!