VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (6 votes cast)
Rigatoni met ragout van everzwijn en pompoen
Pasta koppelen we niet snel aan het wildseizoen, nochtans kan je de Mediterraanse keuken best goed combineren met het stevige wildseizoen van bij ons. Dit verrassende recept zal jong en oud onwaarschijnlijk goed bevallen. Lekker, niet moeilijk en opvallend anders: pasta met een zalige ragout van everzwijn en pompoen.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1,5uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1,5uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd (indien nodig) in hapklare blokjes. Dep droog met keukenpapier.
  2. Smelt een flinke klont boter in een ruime, dikke kookpot. Bak het vlees kort (niet gaar) en kruid met voldoende peper en zout.
  3. Voeg de bouillon en rode wijn toe aan het vlees. Kruid met de takjes tijm, de blaadjes laurier en de geplette look. Laat één uur sudderen op een laag vuur.
  4. Voeg de tomaten en driekwart van de pompoenstukjes toe. Laat nog een half uurtje verder pruttelen tot alles één stevige saus wordt. Roer regelmatig om.
  5. Kook, eenmaal de ragout bijna klaar is, de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  6. Werk de ragout naar wens af met peper of zout. Meng de pasta onder de ragout en voeg de overige pompoenblokjes toe. Laat even rusten met gesloten deksel zodat ze kunnen warmen.
  7. Werk elk bord naar wens af met enkele schilfers Pecorino en blaadjes basilicum. Serveer met een stevig glas rode wijn of donker winterbier, smakelijk!
Notities

Tip: je hoeft de ragout uiteraard niet met pasta te eten. Ook frietjes of patatjes passen er prima bij. Je kan de ragout ook apart serveren om eventuele restjes makkelijk in te vriezen – zo hoef je later enkel pasta te koken.