VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pollo al Marsala
De ster in dit recept is Marsala, een Italiaanse versterkte wijn uit Siciliƫ. Het veelzijdige drankje heeft veel karakter en bestaat in droge en zoete varianten. Behalve een uitstekend aperitief, combineert het fantastisch met allerlei kazen. In dit mediterrane gerecht zorgt een royale scheut Marsala voor een eigenzinnig sausje dat heerlijk smaakt bij de malse kipfilets.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Halveer de kipfilets in de lengte. Kruid met peper en zout.
  2. Meng de bloem met de gedroogde oregano. Wentel de halve kipfilets er door, schud de overtollige bloem er goed af.
  3. Verhit een ruime pan zonder vetstof. Bak de pijnboompitjes aan tot ze goudbruin zijn. Schep uit de pan en houd opzij.
  4. Smelt in dezelfde pan een klontje boter met een scheut olijfolie. Bak de kipfilets rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en laat afgedekt rusten.
  5. Voeg een vers scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de gesnipperde sjalot met het geplette teentje knoflook op een matig vuur.
  6. Voeg de plakjes champignon toe en laat even sudderen. Kruid met peper en zout.
  7. Bestrooi de champignons met wat van het bloemmengsel met oregano. Roer goed om en laat even warmen.
  8. Blus de champignons met de Marsala. Roer alle aanbaksels grondig los en breng zachtjes aan de kook.
  9. Doe de kipfilets terug in de pan en laat nog een vijftal minuutjes zachtjes pruttelen.
  10. Werk de Pollo al Marsala net voor het opdienen af met de geroosterde pijnboompitjes en enkele blaadjes basilicum. Lekker met pasta en geroosterde groentjes. Smakelijk!
Notities

Kan je geen Marsala vinden? Sherry en Pineau des Charentes zijn waardige vervangers (al is de smaak van Marsala best uniek en loont het om een flesje op de kop te tikken).