Het culinaire concept van ‘Mare e Monti’ staat voor het Italiaanse gebruik om het beste uit de zee met het beste uit de bergen te combineren. Perfect voor eters die nooit goed kunnen kiezen! Op deze luxueuze pizza worden volgens die traditie zeevruchten gecombineerd met eekhoorntjesbrood.
Werk je met gedroogd eekhoorntjesbrood? Laat dan als allereerste weken in een kommetje met genoeg water. Laat voldoende lang wellen en knijp goed uit alvorens je er mee aan de slag gaat.
Verhit in een steelpan een flinke scheut olijfolie. Fruit de gesnipperde sjalot met het teentje look. Stoof eventueel een beetje fijngehakte chilipeper mee om de pizza extra pit te geven.
Voeg de passata toe en laat enkele minuten pruttelen. Kruid met peper, zout en gedroogde oregano.
Rol ondertussen het pizzadeeg uit en verwarm de oven voor op 200°.
Bestrijk het deeg met de tomatensaus (gebruik niet te veel). Bestrooi nonchalant met de zeevruchten, stukjes eekhoornbrood en gemalen mozzerella. Werk af met nog wat gedroogde oregano en enkele druppels olijfolie.
Bak de pizza een tiental minuutjes in de hete oven, tot de korst knapperig is en de kaas goudbruin. Smakelijk!