Pizza Boscaiola
Pizza smaakt altijd! Het leuke aan het Italiaanse gerecht is dat de eenvoudige basis talloze variaties toelaat. Dat weten de Italianen zelf als de beste, getuige daarvan het eindeloze lijstje met traditionele Italiaanse pizza’s. Naast klassieker die iedereen kent, zijn er ook uitzonderlijke varianten zoals deze Pizza Boscaiola: luxueus lekker met pancetta en eekhoorntjesbrood.
Porties Prep Tijd
1pizza 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1pizza 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Indien je werkt met gedroogd eekhoorntjesbrood: laat een uurtje weken in koud water en knijp goed uit vooraleer je het op de pizza legt.
  2. Rol het pizzadeeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven ondertussen voor op 180°.
  3. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn. Fruit in een scheut olijfolie.
  4. Voeg de passata toe en laat rustig pruttelen tot een eenvoudig tomatensausje. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat fijngehakte (of gedroogde) oregano.
  5. Versnijd de pancetta (of spek) in dikke reepjes. Versnijd grote stukken eekhoorntjesbrood indien nodig in kleinere stukken.
  6. Lepel wat tomatensaus op de het deeg. Overdrijf niet, de overschot kan je voor een andere bereiding bewaren.
  7. Bestrooi met de geraspte mozzarella. Schik er de stukjes pancetta en eekhoorntjesbrood op en laat 10 minuten bakken op 180°.
  8. Bestrooi de pizza net voor het opdienen met gescheurde stukjes basilicum en oregano. Smakelijk!