VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Pastasalade met ei en tomaat
Elke middag boterhammen als lunch, dat gaat vervelen. Terwijl je met een handvol eenvoudige en goedkope ingrediënten snel een smakelijke lunchsalade.hebt klaargemaakt. Deze pastasalade past daarnaast prima op een barbecue of koude schotel als bijgerecht.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Wens je meer of een specifiekere smaak, kan je de pasta ook koken met een blokje bouillon. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit tegelijkertijd een steelpan met voldoende water en laat de eieren 10 minuten koken (hardgekookt).
  3. Snijd de tomaten in blokjes, neem eventueel een extra tomaat indien ze niet al te groot zijn.
  4. Giet de pasta af en laat een tiental minuten afkoelen. Giet ook de eieren af en laat ze schrikken met koud water (zo blijft de dooier mooi geel). Pel ze – opgelet: warm – en laat net als de pasta afkoelen.
  5. Snijd, eenmaal afgekoeld, de eieren in stukjes en meng met de tomatenblokjes en ringen lente-ui onder de pasta. Breng op smaak met mayonaise of dressing (naar wens), een klein scheutje olijfolie, een sneufje peper, wat zout en de fijngehakte peterselie. Roer goed en serveer lauw of koud. Smakelijk!
Notities

De mayonaise of dressing kan je zelfs achterwege laten, dat maakt deze salade uiteraard beduidend gezonder. Anderzijds zorgt het voor wat smeuïgheid, iets dat je kan oplossen door net iets meer olijfolie toe te voegen.