VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 2.8/
5
(5 votes cast)
Pasta met champignons en knoflook
De Italiaanse pasta’s zijn alombekend. Weet je dat je ook champignons en knoflook kunt doen in je pasta? Wij geven je nu het recept.
Gerecht
Pasta
Keuken
Italiaans
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 2 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
15
minuten
0
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
15
minuten
0
Ingrediƫnten
450
gram
linguine
6
eetlepels
boter
10
teentjes
knoflook
fijngesneden
450
gram
champignons
gesneden in plakjes
1
theelepel
basilicum
gedroogd
1/4
theelepel
zout
1
snuifje
peper
naar smaak
2
eetlepels
olijfolie
2
eetlepels
peterselie
fijngesneden
handvol
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Laat 2 eetlepels boter smelten in een braadpan
Voeg de knoflook toe en laat het bruin worden
Doe vervolgens de champignons, basilicum, zout en peper erbij
Kook de ingrediƫnten totdat de champignons mals zijn
Voeg de overgebleven boter en de olijfolie toe
Roer het geheel en verwijder het van de hittebron
Gooi de pasta in kokend water en kijk op de verpakking hoe lang de pasta moet koken.
Wanneer de pasta is gekookt, verhit je de saus weer en voeg je peterselie toe
Meng de saus met de pasta en geniet van je pasta met champignons en knoflook