De beste gerechten staan voor een maximum aan smaak en een minimum aan inspanning, weet Jamie Oliver. Geen wonder dat ovenschotels tot zijn favoriete recepten behoren, de oven doet alle werk en je kan er alle kanten mee op. In dit recept worden lekker sappige kippenboutjes gecombineerd met knapperige stukken brood en mediterraanse smaakmakers. Fantastisch lekker, geweldig simpel.
Breek de bol look op en kneus de teentjes. Pellen hoeft niet. Pluk de blaadjes basilicum.
Breek het ciabatta-brood in grove stukken.
Neem een ruime ovenschaal. Doe er de kippenboutjes, stukken brood, teentjes look, blaadjes basilicum, tomaten, olijven en fijngehakte chili in.
Overgiet met flink wat olijfolie en kruid royaal met peper en zout. Roer grondig om.
Schik de kippenbouten terug bovenop en laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
Draai de kippenbouten om en laat nogmaals 30 minuten garen.
Schik de plakjes pancetta voor de laatste 15 minuten bovenop de kip.
De ovenschotel is klaar wanneer het kippenvlees van het bot valt en de plakjes pancetta lekker krokant zijn geworden. Serveer met een frisse salade. Smakelijk!