VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Linguine met scampi in wittewijnsaus
Heerlijk snel klaar en altijd lekker – dat omschrijft dit recept perfect. Het lichtje sausje op basis van witte wijn en een scheutje room past uitstekend bij dampende pasta en smaakvolle scampi. Comfort food par excellence!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng een royale portie gezouten water aan de kook. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een ruime, hoge pan. Verhit een scheut olijfolie (voeg eventueel wat boter toe tegen het spetten) en bak de scampi langs elke kant aan. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de gebakken scampi uit de pan en voeg een vers scheutje olijfolie toe. Fruit de gesnipperde sjalot met de geplette knoflook in dezelfde pan op een zacht vuur.
  4. Voeg een takje tijm toe en blus met de witte wijn. Laat even inkoken tot de wijn wat gereduceerd is.
  5. Roer de room door de witte wijn en laat even indikken tot de saus naar wens is. Werk af met peper, zout, een scheutje citroensap en vers geraspte zeste.
  6. Giet de gegaarde pasta af en roer samen met de scampi door de saus. Laat nog heel even warmen.
  7. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!