VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Konijn in donker bier
Wanneer de herfst weer in het land is, is het wildseizoen weer aangebroken. Dat staat voor hartverwarmende en oerdegelijke kost. Zo is konijn gegaard in donker bier een echte klassieker. Lekker vol van smaak en perfect als zondags (feest)maal. Vergeet echter het geheime ingrediƫnt niet: geduld.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Laat de stukken konijn op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout.
  2. Verhit een flinke klont boter in een ruime stoofpot.
  3. Schroei de stukken konijn kort maar krachtig aan (werk eventueel in delen).
  4. Haal de aangebakken stukken konijn uit de pot en zet even opzij.
  5. Doe indien nodig een beetje verse boter in de pot en fruit de gesnipperde ui met het geplette teentje look en de kwartjes champignon.
  6. Voeg de stukken konijn terug toe en bestrooi met bloem. Roer goed om en blus dan met het donker bier. Breng aan de kook en roer alle aanbaksels voorzichtig los.
  7. Overgiet met wildfond en voeg de kruiden toe (tijm en laurier). Roer ook een lepeltje confituur door de bereiding. Leng indien nodig aan met water tot alles net onder staat.
  8. Dek af en laat anderhalf tot twee uur pruttelen op een heel laag vuur. Halverwege kan je het deksel verwijderen om de saus naar wens te laten indikken.
  9. Het konijn is perfect wanneer het vlees botermals is en net niet van het bot valt.
  10. Kruid voor het opdienen naar smaak bij met peper en zout. Serveer met een frisse salade en kroketjes of frietjes. Smakelijk!
Notities

Net zoals stoofvlees is dit recept nog lekkerder wanneer je het een dag op voorhand maakt.