VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
Kabeljauwhaasjes op een tomatenbedje met mosterd-sojasaus
De recepten van Pascale Naessens zijn om verschillende redenen heel populair. Ze zijn gezond, vragen niet veel moeite en zijn – ondanks de eenvoudige ingrediëntenlijst – origineel. Dit recept noemt ze dikwijls haar beste recept, het proberen waard met andere woorden!
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Schik ze dakpangewijs in een ovenschaal die eventueel lichtjes ingevet is met olijfolie. Pascale werkt per stukje vis, je kan echter net zo goed de volledige bodem van je schaal bedekken.
  2. Meng de sojasaus met de mosterd. Voeg ook twee eetlepels olijfolie toe.
  3. Bestrooi de tomaatjes met een beetje zwarte peper en een beetje van de soja-mosterdsaus.
  4. Schik de stukken vis op de tomaten en schep op elk stuk vis de rest van de saus. Schuif in een voorverwarmde oven (180°) en laat zo’n 20 minuten garen. Serveer naar wens met rijst, gekookte aardappelen, puree,… Of gewoon zo! Smakelijk!
Notities

Je kan ook met kabeljauwfilet werken, die is doorgaans wat dunner. Hou daar rekening mee voor de gaartijd, een kwartiertje zal dan volstaan.