Een gezond stukje vis mag in veel huishoudens ongetwijfeld wat vaker op tafel verschijnen. Met een royaal sausje maak je er zelfs een feestelijk gerecht van! Eenvoud en smaak troef in dit makkelijke recept.
Laat de stukken kabeljauw op kamertemperatuur komen en kruid met voldoende peper en zout.
Verhit een scheut olijfolie in een steelpan. Fruit de sjalot.
Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Roer er dan het tomatenconcentraat door en laat verder uitkoken.
Voeg de room toe en laat rustig indikken tot een smeuïge saus.
Stoom of pocheer ondertussen de stukken kabeljauw tot ze beetgaar zijn. Reken op 10 à 15 minuten, afhankelijk van de dikte en het gewicht van de stukken vis.
Werk de roomsaus af met een beetje vers geperst citroensap, cayennepeper en zout.
Lepel op elk (opgewarmd) bord wat saus en schik daar de kabeljauw op. Werk af met een lepel tomatentapenade, enkele plukjes dille en wat zeste van de citroen. Smakelijk!