Makkelijke en gezonde bananentaart
Een lekkere maar gezonde taart!
Prep Tijd
5minuten
Kook Tijd
25minuten
Prep Tijd
5minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Vet een ronde bakvorm in (redelijk lage bakvorm) en leg er je bladerdeeg op. Wat te veel is snijd je af.
  2. Bak het deeg al tien minuten in de oven, zo krijg je een krokante korst. Leg er eventueel iets op (een keukenhanddoek) zodat het deeg niet opkomt.
  3. Plet één banaan en voeg het zakje vanillesuiker toe (goed roeren). Als het bladerdeeg klaar is, kan je er de geplette banaan over uitstrijken.
  4. Snijd de andere bananen in schijfjes en leg ze mooi op de geplette banaan. Zorg dat de hele taart bedekt is. Neem ook nog de zaadjes uit de vanillestokjes en strooi samen met een snuifje kaneel over de taart.
  5. Zet de taart nog een kwartiertje in de oven (160°). Laat zeker niet aanbranden.
Notities

Misschien is de taart niet overdreven zoet maar daarom is ze net gezond. Je kan er eventueel nog wat kristalsuiker op strooien.