VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Geurige aardappel-knoflooksoep met ham en room
Zeer makkelijk en lekker soepje, ideaal om als voorgerecht te serveren bij een (feest) maaltijd of gezinsdiner. Ook heerlijk als tussendoortje!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd bovenkant van de bollen look af en zet ze op hun “kontje” in een microgolfoven-bestendige schotel of schaal met een bodempje water. Besprenkel de lookbollen met olijfolie en gaar ze enkele minuten tot ze zacht.
  2. Vul een ruime kookpot met water en los er de bouillonblokjes in op. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen garen. Voeg ook de takjes tijm toe en knijp, eenmaal zachtgeworden, de bollen look uit.
  3. Laat even pruttelen tot alle smaken in de soep zitten en voeg de room toe.
  4. Haal de takjes tijm uit de soep, mix grondig en kruid naar wens af met peper en zout. Voeg tot slot de blokjes gesneden ham toe.
Notities

Werk eventueel af met een hoopje ham in het midden van elk bord en sprenkel er een beetje peterselie over. Ook leuk: voeg een sliertje room toe in het bord om af te werken.