VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gehaktrollade van spinazie en mozzarella
Hou je wel van een gehaktbroodje, maar mag het toch wat meer zijn? Dan is deze gehaktrollade een perfecte keuze. Door het gehakt te vullen met spinazie, mozzarella en ham maak je er een fraaie smaakbom van waar je gasten van onder de indruk zullen zijn.
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de spinazie, laat uitlekken en snipper fijn.
  2. Pers het teentje knoflook en fruit in een ruime pan in een scheutje olijfolie. Voeg de gesnipperde spinazie toe en bak kort aan. Kruid met peper en zout.
  3. Doe de spinazie in een zeef en laat goed uitlekken. Druk aan of knijp samen zodat er zo weinig mogelijk vocht overblijft.
  4. Hak de sjalot samen met de blaadjes oregano en salie extra fijn. Meng samen met het paneermeel en ei onder het gehakt.
  5. Verspreid het gehakt op een vel bakpapier in een rechthoek van ongeveer 0,5 centimeter dik.
  6. Schik eerst de plakjes mozzarella op het gehakt, daarna de plakjes hesp. Verdeel dan de uitgelekte spinazie. Laat een beetje ruimte over langs de randen.
  7. Rol het gehakt zorgvuldig op tot een rollade met behulp van het bakpapier. Druk en kneed goed aan tot een verzorgd gehaktbroodje, let er op dat de vulling helemaal in het gehakt zit.
  8. Leg de rollade in een ovenschotel. Pak in met dunne plakjes pancetta.
  9. Laat 60 minuten garen in een voorverwarmde oven (160°). Versnijd de rollade op tafel en serveer meteen. Smakelijk!
Notities

Bij deze gehaktrollade passen talloze bijgerechten. Een frisse salade, gestoomde groentjes, kroketjes, puree,… Door de rollade in een ruime ovenschotel te bakken kan je het jezelf echter nog makkelijker maken. Zo kan je rondom de gehaktrollade allerlei extra ingrediënten (aardappel, paprika, courgette,…) strooien en laten meebakken.